Program 2024



BarneRom  
9.–
10. mars fra kl. 13:00


Bak lukkede dører av Martijn Joling & Amy Pender
Havheksa av SART kompani for samtidsdans



UteRom

9.–10. mars fra kl. 14:30


Hav av Carl André Johansson
Rose Rouge av Kvinnereller
Felles-fellow-follow av Improlab Bergen



KveldsRom 
9. mars fra kl. 19:00


Imitating Realness av Hanna Våge Skjeggestad
A million little pieces av Sita Ostheimer
SIYA av Carl Aquilizan
In-Betweenness av Lisa C. Bysheim






BarneRom

Bak lukkede dører

9.–10. mars kl. 13:00 



- Sååååå mye å gjøre på jobben!
Men; Hva er det de voksne egentlig gjør når de går på jobb?

Med dette enkle spørsmålet som utgangspunkt utforsker to dansere dynamikken i en kontorjobb. 

I denne lekne danseforestillingen proppfull av møter, avtaler, håndtrykk, konkurrerende leker og spill og litt stress oppdager de at kontorjobben ikke trenger å være kjedelig, og at du faktisk kan ha det ganske gøy om du bruker fantasien. 

...en dag på kontoret vil aldri bli kjedelig igjen!





BarneRom

Havheksa

9.–10. mars kl. 13:45



Dykk inn i et undervannseventyr med «Havheksa» – en fortryllende danseforestilling som vekker havets magi til live! SART kompani for samtidsdans inviterer barn fra 4 år og oppover til å utforske havets skjulte rikdommer gjennom dans og musikk. Forestillingen er skapt rundt barns naturlige nysgjerrighet og undring, og er designet for å fyre opp under den sprudlende fantasien som bor i hvert barn.

I en unik oppsetning der barna sitter i en sirkel rundt scenen, blir de en del av selve forestillingen – tett på dansen, musikken og magien. Med den talentfulle danseren Sara Røisland Torsvik i spissen, og koreografi skapt i samarbeid med Alistair Wroe, blir barna ledet på en reise gjennom det boblende havet.

Til tonene av originalmusikk komponert av Zillah Myers, vil «Havheksa» ta de små tilhørerne med på en uforglemmelig opplevelse som de vil huske lenge. Forestillingen, som først ble fremført i London med det prestisjetunge orkesteret London Consorts of Winds, bringer nå sin magi til ditt nabolag. Bli med oss for en eventyrlig forestilling hvor havet våkner til liv og fantasien seiler sin egen sjø!


UteRom

Hav 

9.–10. mars kl. 14:30 



I dette dynamiske, fysiske og aktuelle verket reflekteres det rundt menneskets forhold til havet og viktigheten av å ta vare på det. Danseforestillingen «HAV» av Carl André Johansson har siden april 2023 turnert og blitt sett av hundrevis av publikummere både i Norge og Sverige. I en unik sammensmeltning av dans, musikk og lyddesign, skapes det rom for ettertanke i en forestilling hvor danserne skaper følelsen av et levende hav på land.

Foto av: MA fotografene





UteRom

Rose Rouge     

9.–10. mars kl. 15:00



Et livlig dansestykke utført av de to Bergens-baserte samtidsdanserne; Brita Grov og Sara Røisland Torsvik. Den rytmiske koreografien handler om vennskap og er blant annet bygget opp av gester hentet fra intervju om hva det er å være en kvinne. Danserne leker med hverandre og spiller på publikum sine forventninger, enten det er publikum som bevisst er til stede for å oppleve forestillingen, eller tilfeldig forbipasserende. På denne måten blir stykket forandret for hver gang det blir fremført og samtidsdansen blir spredt til et bredere publikum.





UteRom

Felles-fellow-follow

9.–10. mars kl. 15:15



Improvisasjonsstunt av Improlab Bergen; et kollektiv av Bergensbaserte dansekunstnere.

In this improvised performance we will explore togetherness. ImproLaBergen is a collective of dance artists with a wide range of artistic practices. Improvisation is a way for us to come together in a playful, open and accepting way. This performative score will help us explore in more depth how we come together in the moment of dancing. How do we train our attention to each other? Can we make decisions as a group yet have space for our individual voices? ‘Felles-fellow-follow’ is a celebration of togetherness - the challenges and joys of composing and being in the moment with our fellow dancers and our audiences. Progressing through a series of game-like tasks we will navigate ourselves through different ways of being and dancing with each other.

Koreografisk idé/score: Katja Nyqvist



KveldsRom

Imitating Realness

9.mars fra kl. 19:00



En søken etter det «vesenaktige» i det menneskelige. Imitating Realness er en solo hvor lek med imitasjon etablerer en felles virkelighet mellom utøver og publikum. Det er en forestilling som fysisk utforsker menneskelige og dyriske bevegelser, gjennom å tilegne seg ulike bevegelseslogikker og gjennom dette prøver å skape dissonans i publikums oppfattelse og persepsjon av danserens fysiske utførelse. Ved å arbeide med imitasjon på ulike vis og gjennom små skift av perspektiv, reflekterer forestillingen også over relasjonen mellom natur og kultur.

I Imitating Realness ønsker Hanna Våge Skjeggestad å skape en konstant forandring i persepsjonen til publikum. Interessen ligger i det å ikke konkludere for raskt ovenfor hva en har rundt seg, men heller observere flytende overganger.

Foto: Estera Kluczenko Johnsrud





KveldsRom

A million little pieces

9.mars fra kl. 19:00



A million little pieces utforsker konfliktene som kan oppstå med nye begynnelser. Verket dykker ned i den smertefulle prosessen det er å skape noe nytt. Dette refererer ikke direkte til fødselen av et nytt liv i den biologiske forstand, men snarere til skapelsen av en ny identitet, en ny selvforståelse bygget på utfordringer, og som trekker sin styrke fra erkjennelsen av seire i møte med motstand. I forestillingen gjennomgår kroppen forskjellige faser på veien mot denne fornyelsen og gjenfødelsen, gjennom mellomtilstander som må konfronteres ved hver viktige avgjørelse.

Menneske, dyr eller plante: alle levende skapninger er forbundet med og relatert til hverandre i en endeløs tidselv. Ingen utvikling uten en tidligere utvikling. Hvert menneske er rotfestet i evolusjonens uendelige historie og er et unikt skaperverk av naturen.

Produsert av: Panta Rei Danseteater
Koreograf: Sita Ostheimer
Medskapende danser: Torill Kolsrud
Musikk: Levana(Rework) av Yehezkel Raz
Foto/video: Neil Nisbet/ Article 19









KveldsRom

SIYA av Carl Aquilizan

9.mars fra kl. 19:00



Under Festival DanseRom vises et utrdag av «SIYA». Verket henter inspirasjon fra før-kolonialistiske filippinske ideologier. Ved bruk av transformative metoder søker utøverne etter måter å hviske ut og utfordre binær og heteronormativ tenkning, og måter å gjenoppfinne kjønn.

Filippinene har en rik historie av å ha en mer inkluderende og flytende forståelse av kjønn og seksualitet. Prosjektet er en pågående utforskning og forsøk på å returnere til det før-kolonialistiske, inkluderende og kjønnsflytende samfunnet og forestille seg en utopisk scenario der kropper er frie til å uttrykke seg som de vil. Hvordan ville filippinske mennesker uttrykt seg og beveget seg dersom landet ikke ble kolonisert inn i vestlige og kristne tenkemåter? Hvilke kroppslige opplevelser bærer kroppene våre med filippinsk bakgrunn? Er det mulig å vende tilbake til, gjenoppdage og omskrive det skeive narrativet til våre forfedre?

Medvirkende danser: Putli Hellesen
Foto: Daniela Toma



KveldsRom

In-Betweenness

9.mars fra kl. 19:00



In-Betweenness er en poetisk undersøkelse av myk makt, der to dansere beveger seg gjennom et rom fullt av overganger. Lydbildet gjenspeiler det kjente og forvrengte, og blir omformet og manipulert i øyeblikket. Tyngdekraften drar danserne ut og inn av balanse, mens de leker seg med nyanser av makt i en kontinuerlig utveksling av vekt, kraft og manipulasjon. Forestillingen utfolder seg som en estetisk og poetisk utforskning av maktstrukturer gjennom bevegelse, tekst og stemme.

Konsept, koreografi & tekst: Lisa Colette Bysheim
Skapende utøvere: Lisa Colette Bysheim & Max Wallmeier
Lyddesign og musiker: Mike McCormick
Dramaturg/ytre øye: Janne-Camilla Lyster

Turné 2022-23 støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, FFUK og Bergen Kommune.

Samarbeidspartnere: Den Norske Opera og Ballett Kvinnelig koreografisk satsning, premiere under CODA 2021, BIT Teatergarasjen, In2It International Dance Festival, GalleriF15 & Momentum, Ubåden Teateret København

Foto : Thor Brødreskift


Festival DanseRom samler ulike danseprosjekter innenfor samtidsdansen for å gi publikum et mangfold av dansekunstopplevelser med et todelt oppdrag:
Et arrangement for dansekunstnere i det frie scenekunstfeltet, og for publikum.





Festival DanseRom 2024


Årets festival bestod av BarneRom, UteRom & KveldsRom. I 2024 var Festival DanseRom på USF Verftet med dans rundt i byen, med masse bevegelse inne og ute, for både SMÅ og STORE.

︎︎︎Festival DanseRom 2024

Festival DanseRom 2023


I 2023 var Festival DanseRom på Møhlenpris og Cornerteateret med masse dans og live musikk både inne og ute. Følg linken for å lese mer om forestillingene fra 2023.

︎︎︎Festival DanseRom 2023



Festival DanseRom 2022


DanseRom samler ulike danseprosjekter innenfor
samtidsdansen for å gi publikum et mangfold
av dansekunstopplevelser. Les mer om forestillingene
fra 2022 via linken.

︎︎︎Festival DanseRom 2022



DanseRom 2024



Bak lukkede dører


Havheksa


Hav


Rose Rouge




Felles-fellow-follow


Imitating Realness


A million little pieces


SIYA



In-Betweenness




DanseRom 2023


Fabelaktig!

Under Overflaten

Snart der

Stjerneskudd


ImproLaBergen

Ø

Effort

Blue Carousel



DanseRom 2022


Unfinished Busyness


Pocket Phrases


So, I’m here


A. Story




©DanseRom 2024
DanseRom er initiert av dansekunstner Roskva Yasmin Andersen, og har som formål å skape flere visningsmuligheter for dans og bringe samtidsdansen til et større publikum.