KlubbRom: Forestilling #2


Effort

 
Effort kan defineres som « resultatet av et forsøk på å skape noe, spesielt når kvaliteten er lav eller usikker» (Cambridge dictionary, vår oversettelse). På norsk er de mest vanlige ordene blitt oversatt til ‘innsats’, ‘anstrengelse’, ‘bestrebelse’ eller ‘et forsøk’. En «effort» kan for noen være å stå opp om morgenen, å ta en viktig telefon, å gå opp de lange trappene eller bare det å skulle velge hva man skal ha på seg. For andre er bevegelse i seg selv en «effort». Kvinnereller scenekunstkompani med utøverne Brita Grov og Sara Røisland Torsvik undersøker i prosjektet «Effort» hva ulike mennesker legger i begrepet «effort» og «effortless» i sitt hverdagsliv og hvordan dette kommer til uttrykk gjennom bevegelser og live musikk av Owen Weaver.

Kreditering:
Konsept, koreografi og dans: Brita Grov & Sara Røisland Torsvik
Komponist og musiker: Owen WeaverYtre øye: Marit Loe Bjørnstad
Foto: Klaudia Klembarova

Takk til: CO.LABS i Brno/Tsjekkia for residensopphold, Proscen for verkstedsordning, og Bergen Dansesenter - kompetansesenter for dans i Vestland for bruk av studio- og produsenttjenester.


Festival DanseRom 2023 er støttet av:

©DanseRom 2024
DanseRom er initiert av dansekunstner Roskva Yasmin Andersen, og har som formål å skape flere visningsmuligheter for dans og bringe samtidsdansen til et større publikum.