Fullt program 2023
Tilbring dagen på Møhlenpris og Cornerteateret med masse dans og live musikk inne og ute, for både SMÅ og STORE. Se alle forestillingene, eller bare noen.
Bli med på Festival DanseRom den 25. mars!

Forestilling
︎︎︎Cornerteateret, Bergen
BarneRom kl. 13.00

To korte verk som passer
for hele familien, både små og store.Forestilling #1:

Fabelaktig!

 
Fabelaktig! av MoonMade Produksjoner ved Hanne Vatnøy og Ine Terese Hogstad. I forestillingen blir vi med fabeldyret som er på let etter svar på spørsmålene: hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? På veien møter hun på andre rare, skumle og morsomme skapninger og oppdager etter hvert flere nye sider ved seg selv. Det dukker også opp nye spørsmål i disse møtene: Kan man fly uten vinger? Er det farlig å være redd? Kan man rocke med halen? Hva er svaret på den grønne gåten?

Gjennom et sanselig og lekent univers, fremmes undring og refleksjon rundt identitet og hvordan vi formes av våre omgivelser og hverandre.

Forestillingen fremføres av dansekunstner Ine Terese Hogstad, artist Hanne Vatnøy (HAVA) og sirkusartist Annie Thorkildsen.

*Passer best for barn fra 3–11 år

Kreditterring:
Konsept og idé: MoonMade Produksjoner
Koreograf og danser: Ine Terese Hogstad
Komponist og musiker: Hanne Vatnøy (HAVA)
Sirkusartist i contortion og aerial hoop + silke: Annie Thorkildsen
Kostymedeign: Natalie Seifert Eliassen (i samarbeid med Hogstad)
Scenografi: Ine Terese Hogstad
Lysdesign: Randiane Sandboe
Makeup: Jessica Ådland
Fotograf: Øystein Haara

Støttet av Kulturrådet/ FFUK/ Bergen kommune/ Nopa/ Spenn.no/ Bergen Dansesenter/ Prana Pole/ Syv Mil AS/ Proscen/ RAS

Forestilling #2:

Under Overflaten


Under overflaten av Roskva Yasmin Andersen. Et konseptuelt dansestykke for hele familien, som vektlegger et rått, fysisk dansespråk i møte med en plastikk-presenning. Som en samlet fold beveger danserne seg igjennom ulike tilstander og stadier. Stykket skaper rom for egen fantasi gjennom det mystiske og skjulte under presenningen. Landskapet transformeres gjennom ulike former og lyder, fra natur med ulike dyr og vesener, til ild, hav, bølger og fjell. Alt har en sammenheng hvor alle handlinger har konsekvenser og reaksjoner. Underneath har som mål å presentere dans i en uvant innpakning og møte en bred målgruppe med en serie av bilder, tanker og assosiasjoner for både voksne og barn – danseinteressert eller ei.

Danseforestillingen hadde premiere under Oktoberdans 2018 i regi av BIT teatergarasjen, og har siden turnért i flere norske byer. I 2022 ble forestillingen tilpasset et barnepublikum, og er nå en del av Scenekunstbruket sitt repertoar.

Kredittering:
Koreograf: Roskva Yasmin Andersen
Medvirkende dansere: Lisa Colette Bysheim, Brita Grov.
Musikk: Mads Solberg
Foto: Thor Brødreskift

Støttet av Kulturdirektoratet. Orginialproduksjon støttet  Bergen Kommune, Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, Bergen Dansesenter - Regionale Kompetansesenter for Dans, co-produsert av Regional Arena for Samtidsdans, BIT Teatergarasjen.


UteRom kl. 15.00

Uteforestillinger som er åpne for alle!Forestilling #1

Snart der


 Vent. Vent litt her. Hos meg. Før du går videre, før du går ut, vent litt her.

I samspillet mellom to dansere og en vokalist, skapes øyeblikk av hvile for hverandre og publikum på veien videre. SNART DER er en nærværende danseforestilling om hvordan utøverne søker, søker nærhet til hverandre, til publikum, og til lokasjonen. Uansett hvor du er nå, er SNART DER en påminnelse om at vi er på vei, og en hyllest til alle som ikke er fremme ennå.

Koreograf og danser: Viljar Irtun Moe og Anna Ting Nissen Bech
Vokalist: Anna Elise Sørdal Klungre
Fotograf: Ostygle Photography
Video: Michal Kuropatwa

Støttet av Kulturdirektoratet.Forestilling #2

Stjerneskudd


Stjerneskudd er en solo av og med dansekunstner Anders Engebretsen. Soloen tematiserer danseglede og entusiasme, og er en sjarmerende offensiv til et alvorstynget samfunnsbilde. Koreografien tar utgangspunkt i energier, dynamikk og rytme og ser på danserens disiplin, standhaftighet og inderlige engasjement for bevegelse. Vi følger danseren, kledd i et rødt tyll-kostyme, i jakten på koordinasjon og virtuositet, akkompagnert av dramatisk og lidenskapelig musikk. Soloarbeidet er som et kort stjerneskudd, en lysende energi som farer over himmelen til forundring og begeistring.

Koreografi/utøver: Anders Engebretsen
Kunstnerisk sparringspartner: Marie Kallevik Straume
Musikk: Whitney Houston
Foto: Lise Skjæraassen


Forestilling #3

ImproLabergen


Improvisasjonsstunt av ImprolaBergen
 
Hva er tillit? Tillit er definert som menneskets følelse av at andres godhet, ærlighet og dyktighet er til å stole på. Tillit medfører ofte en overføring av makt til en person eller til et system, makt til å handle på mine vegne, til mitt beste. Tillit er altså å overlate noe av verdi til en annen person eller institusjon. Hvordan ser tillit ut i kroppen? Hva trenger vi for å kunne ha tillit? Og hva bruker vi for å kunne stole på, både i konkret/fysisk og abstrakt forstand? Hvor lett kan vi legge et grunnlag for tillit? Hvordan etablere en felles, fast, solid grunn?

Konsept av Roskva Yasmin Andersen.

Mer om kollektivet her︎︎︎
KlubbRom kl. 19.00

TRE forestillinger på ÉN billett
– og hjertelig velkommen til afterparty!Forestilling #1

Ø

 
Ø av Berit Einemo Frøysland med komponist Guoste Tamulynaite .

Ø er den 28. bokstaven i alfabetet
Ø er ei startgrop
Ø er ein sirkel med eit snitt
Ø er ein avbroten syklus
Ø var O og E

Eit underfundig møte mellom dansar Berit Einemo Frøysland og musikar og komponist Guoste Tamulynaite. Frå poetiske innslag om ømme drønn, årstider, juliansk kalender, talet 28, kvitkløver, ein fingerbøl i sølv - til intens lytting, øving og prøving. Bokstaven Ø er metafor, lyd, form og stemningsskapar i eit stykke der musikk og dans finn saman og er avhengige av kvarandre for å eksistere.

Dans og koreografi: Berit Einemo Frøysland
Komposisjon og musikalsk framføring: Guoste Tamulynaite
Kostyme: Zofia Jakubiec
Foto: Judith Arupa/Christer Männikus

Støttet av Vestland Fylkeskommune Kunstnarstipend. Takk til Bergen Dansesenter for bruk av studio.

Forestilling #2

Effort

 
Effort kan defineres som “resultatet av et forsøk på å skape noe, spesielt når kvaliteten er lav eller usikker” (Cambridge dictionary, vår oversettelse). På norsk er de mest vanlige ordene blitt oversatt til ‘innsats’, ‘anstrengelse’, ‘bestrebelse’ eller ‘et forsøk’. En «effort» kan for noen være å stå opp om morgenen, å ta en viktig telefon, å gå opp de lange trappene eller bare det å skulle velge hva man skal ha på seg. For andre er bevegelse i seg selv en ‘effort’. Kvinnereller scenekunstkompani med utøverne Brita Grov og Sara Røisland Torsvik undersøke i prosjektet «Effort» hva ulike mennesker legger i begrepet «effort» og «effortless» i sitt hverdagsliv og hvordan dette kommer til uttrykk gjennom bevegelser og live musikk av Owen Weaver.

Kreditering:
Konsept, koreografi og dans: Brita Grov & Sara Røisland Torsvik
Komponist og musiker: Owen WeaverYtre øye: Marit Loe Bjørnstad
Foto: Klaudia Klembarova

Takk til: CO.LABS i Brno/Tsjekkia for residensopphold, Proscen for verkstedsordning, og Bergen Dansesenter - kompetansesenter for dans i Vestland for bruk av studio- og produsenttjenester.Forestilling #3

Blue Carousel

 
Lisa Colette Bysheim (f. 1991) og Katrine Patry (f. 1986) utforsker i Blue Carousel maktstrukturer og fremstillinger av den forførende kroppen, med humor og fuglers parringsdans som utgangspunkt.

They swagger and parade,
They dance and display,
Mesmerising funkiness morphing into shapes.
A side step. Head bobs. Body bouncing.
Spectacular exhaustion,
Of ornaments of seduction.

Kredittering:
Konsept, koreografi, og dans: Lisa Colette Bysheim & Katrine Patry.
Lyddesign & Live Dj´s [AG02]
Ytreøye: Magnus Myhr
Foto: Tale Hendnes, Koreografilabratoriet 2022

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere og Dansens Hus Oslo

Festival DanseRom
er støttet av:


©DanseRom 2024
DanseRom er initiert av dansekunstner Roskva Yasmin Andersen, og har som formål å skape flere visningsmuligheter for dans og bringe samtidsdansen til et større publikum.