BarneRom: Forestilling #2Under Overflaten

 
Under overflaten av Roskva Yasmin Andersen. Et konseptuelt dansestykke for hele familien, som vektlegger et rått, fysisk dansespråk i møte med en plastikk-presenning. Som en samlet fold beveger danserne seg igjennom ulike tilstander og stadier. Stykket skaper rom for egen fantasi gjennom det mystiske og skjulte under presenningen. Landskapet transformeres gjennom ulike former og lyder, fra natur med ulike dyr og vesener, til ild, hav, bølger og fjell. Alt har en sammenheng hvor alle handlinger har konsekvenser og reaksjoner. Underneath har som mål å presentere dans i en uvant innpakning og møte en bred målgruppe med en serie av bilder, tanker og assosiasjoner for både voksne og barn – danseinteressert eller ei.

Danseforestillingen hadde premiere under Oktoberdans 2018 i regi av BIT teatergarasjen, og har siden turnért i flere norske byer. I 2022 ble forestillingen tilpasset et barnepublikum, og er nå en del av Scenekunstbruket sitt repertoar.

Kredittering:
Koreograf: Roskva Yasmin Andersen
Medvirkende dansere: Lisa Colette Bysheim, Brita Grov.
Musikk: Mads Solberg
Foto: Thor Brødreskift

Støttet av Kulturdirektoratet og Spenn. Orginialproduksjon støttet  Bergen Kommune, Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, Bergen Dansesenter - Regionale Kompetansesenter for Dans, co-produsert av Regional Arena for Samtidsdans, BIT Teatergarasjen.Festival DanseRom 2023 er støttet av:
©DanseRom 2024
DanseRom er initiert av dansekunstner Roskva Yasmin Andersen, og har som formål å skape flere visningsmuligheter for dans og bringe samtidsdansen til et større publikum.