OPEN CALL 2025


Frist: 10.mai
Når: 22.-23.mars, prøver 20.-21.mars 2025
Sted: Cornerteateret, Møhlenpris/Bergen
Sjanger: Samtidsdans - forestillinger til ulike aldersgrupper for familier og barn, både innen- og utendørsverk, og forestillinger for et mer voksent publikum.
Lengde: 10-40 minutterFerdige verk innen festivalens avvikling.
Mål om åtte-ti forestillinger, med minimum to forestillinger tilpasset et barne-/familiepublikum.

Dansekunstnere fra Vestland fylke prioriteres, med rom for prosjekter Vestlandet og resten av landet - alle er velkomne til å søke!

Festival DanseRom stiller med teater, enkel teknikk, markedsføring og honorar. Honorar er avhengig av tilskudd og ønsker å møte profesjonelle satser.

Søknad med kort prosjektbeskrivelse, video fra aktuelt eller tidligere arbeid, CV med kort bio, og eventuelle spørsmål, sendes til festivaldanserom@gmail.com


Merk søknaden med “Søknad Festival DanseRom 2025 - Tittel - Navn”.

Foto: Thor Brødreskift
Video: Andreas Roksvåg


TAKK FOR I ÅR - SEES 21-23. mars 2025«[…] Gjennomgående for alle deltakere i år er at de stort sett er unge profesjonelle dansekunstnere og koreografer i startfasen av kunstnerskapene sine. Slik sett ble spesielt KveldsRom for meg en påminnelse om at festivalen fyller et tomrom i det bergenske dansefeltet.»
- Anmeldelse av Judith Dybendal fra

Scenekunst.no

Festival DanseRom samler ulike danseprosjekter innenfor samtidsdansen for å gi publikum et mangfold av dansekunstopplevelser med et todelt oppdrag. Det skal være en visningsplattform for dansekunstnere i det frie scenekunstfeltet, men først og fremst et arrangement for publikum: En plattform for å inkludere publikum i hva samtidsdans kan være – en mulighet til å finne ut hva en selv liker og ikke liker.©DanseRom 2024
DanseRom er initiert av dansekunstner Roskva Yasmin Andersen, og har som formål å skape flere visningsmuligheter for dans og bringe samtidsdansen til et større publikum.
Festival DanseRom 2024
er støttet av: