Festival DanseRom 2023

UteRom


25. mars 2023 kl. 15.00

Kjøp billett her︎︎︎Forestilling #1

Snart der


 Vent. Vent litt her. Hos meg. Før du går videre, før du går ut, vent litt her.

I samspillet mellom to dansere og en vokalist, skapes øyeblikk av hvile for hverandre og publikum på veien videre. SNART DER er en nærværende danseforestilling om hvordan utøverne søker, søker nærhet til hverandre, til publikum, og til lokasjonen. Uansett hvor du er nå, er SNART DER en påminnelse om at vi er på vei, og en hyllest til alle som ikke er fremme ennå.

Koreograf og danser: Viljar Irtun Moe og Anna Ting Nissen Bech
Vokalist: Anna Elise Sørdal Klungre
Fotograf: Ostygle Photography
Video: Michal Kuropatwa

Støttet av Kulturdirektoratet. Forestilling #2

Stjerneskudd


Stjerneskudd er en solo av og med dansekunstner Anders Engebretsen. Soloen tematiserer danseglede og entusiasme, og er en sjarmerende offensiv til et alvorstynget samfunnsbilde. Koreografien tar utgangspunkt i energier, dynamikk og rytme og ser på danserens disiplin, standhaftighet og inderlige engasjement for bevegelse. Vi følger danseren, kledd i et rødt tyll-kostyme, i jakten på koordinasjon og virtuositet, akkompagnert av dramatisk og lidenskapelig musikk. Soloarbeidet er som et kort stjerneskudd, en lysende energi som farer over himmelen til forundring og begeistring.

Koreografi/utøver: Anders Engebretsen
Kunstnerisk sparringspartner: Marie Kallevik Straume
Musikk: Whitney Houston
Foto: Lise Skjæraassen


Forestilling #3

ImproLabergen


Improvisasjonsstunt av ImprolaBergen
Hva er tillit? Tillit er definert som menneskets følelse av at andres godhet, ærlighet og dyktighet er til å stole på. Tillit medfører ofte en overføring av makt til en person eller til et system, makt til å handle på mine vegne, til mitt beste. Tillit er altså å overlate noe av verdi til en annen person eller institusjon. Hvordan ser tillit ut i kroppen? Hva trenger vi for å kunne ha tillit? Og hva bruker vi for å kunne stole på, både i konkret/fysisk og abstrakt forstand? Hvor lett kan vi legge et grunnlag for tillit? Hvordan etablere en felles, fast, solid grunn?

Konsept av Roskva Yasmin Andersen.

Mer om kollektivet her︎︎︎
Festival DanseRom
er støttet av:
©DanseRom 2024
DanseRom er initiert av dansekunstner Roskva Yasmin Andersen, og har som formål å skape flere visningsmuligheter for dans og bringe samtidsdansen til et større publikum.