Festival DanseRom 2023

BarneRom


25. mars 2023 kl. 13.00

Kjøp billett her︎︎︎Forestilling #1

 
Fabelaktig! av MoonMade Produksjoner ved Hanne Vatnøy og Ine Terese Hogstad. I forestillingen blir vi med fabeldyret som er på let etter svar på spørsmålene: Hvem er jeg og hvor kommer jeg fra? På veien møter hun på andre rare, skumle og morsomme skapninger og oppdager etter hvert flere nye sider ved seg selv. Det dukker også opp nye spørsmål i disse møtene: Kan man fly uten vinger? Er det farlig å være redd? Kan man rocke med halen? Hva er svaret på den grønne gåten?

Gjennom et sanselig og lekent univers, fremmes undring og refleksjon rundt identitet og hvordan vi formes av våre omgivelser og hverandre.

Forestillingen fremføres av dansekunstner Ine Terese Hogstad, artist Hanne Vatnøy (HAVA) og sirkusartist Annie Thorkildsen.

*Passer best for barn fra 3–11 år


Kredittering:
Konsept og idé: MoonMade Produksjoner
Koreograf og danser: Ine Terese Hogstad
Komponist og musiker: Hanne Vatnøy (HAVA)
Sirkusartist i contortion og aerial hoop + silke: Annie Thorkildsen
Kostymedeign: Natalie Seifert Eliassen (i samarbeid med Hogstad)
Scenografi: Ine Terese Hogstad
Lysdesign: Randiane Sandboe
Makeup: Jessica Ådland
Fotograf: Øystein Haara

Støttet av Kulturrådet/ FFUK/ Bergen kommune/ Nopa/ Spenn.no/ Bergen Dansesenter/ Prana Pole/ Syv Mil AS/ Proscen/ RAS
Forestilling #2

 
Under overflaten av Roskva Yasmin Andersen. Et konseptuelt dansestykke for hele familien, som vektlegger et rått, fysisk dansespråk i møte med en plastikk-presenning. Som en samlet fold beveger danserne seg igjennom ulike tilstander og stadier. Stykket skaper rom for egen fantasi gjennom det mystiske og skjulte under presenningen. Landskapet transformeres gjennom ulike former og lyder, fra natur med ulike dyr og vesener, til ild, hav, bølger og fjell. Alt har en sammenheng hvor alle handlinger har konsekvenser og reaksjoner. Underneath har som mål å presentere dans i en uvant innpakning og møte en bred målgruppe med en serie av bilder, tanker og assosiasjoner for både voksne og barn – danseinteressert eller ei.

Danseforestillingen hadde premiere under Oktoberdans 2018 i regi av BIT teatergarasjen, og har siden turnért i flere norske byer. I 2022 ble forestillingen tilpasset et barnepublikum, og er nå en del av Scenekunstbruket sitt repertoar.

Kredittering:
Koreograf: Roskva Yasmin Andersen
Medvirkende dansere: Lisa Colette Bysheim, Brita Grov.
Musikk: Mads Solberg
Foto: Thor Brødreskift

Støttet av Kulturdirektoratet og Spenn. Orginialproduksjon støttet  Bergen Kommune, Norsk Kulturråd, Fond for Utøvende Kunstnere, Bergen Dansesenter – Regionale Kompetansesenter for Dans, co-produsert av Regional Arena for Samtidsdans, BIT Teatergarasjen.


Festival DanseRom er støttet av:


©DanseRom 2024
DanseRom er initiert av dansekunstner Roskva Yasmin Andersen, og har som formål å skape flere visningsmuligheter for dans og bringe samtidsdansen til et større publikum.