Roskva Yasmin Andersen
A. Story


A Story. er en danseforestilling som deler og berører gjennom en personlig historie, en historie om hvordan Roskva Yasmin sin egen virkelighetsforståelse endret seg. Tekst og bevegelse viser til følelsen av å være på et kjent sted som føles fremmed, og et nytt sted som føles som hjemme. Lange, store stoffremser henger fra taket og ligger på gulvet. De henger seg fast og beveger seg med dansen, som tanker du ikke unslipper. Tanker som kan ta liten plass og stor plass. De kan pakkes sammen og brettes ut, skyves foran eller henge på slep. Kroppen utforsker det som er kjent og ukjent, letende gjennom et tidvis, kaotisk landskap. A Story. er en undersøkelse av hvordan kroppen og følelsene våre påvirkes av omveltende hendelser, en dans om store tanker og sterke følelser.

Sitat fra Judith Dybendal sin anmeldelse fra scenekunst.no:

“Til tross for at den personlige historien utgjør bakgrunnen for forestillingen, kombinerer Andersen koreografi, scenografi, musikk, lyd og tekst på en åpen og inkluderende måte som gir publikum et stort rom til å skape egne bilder og assosiasjoner. […] En rød tråd i koreografien er spenningen mellom det kjente og det ukjente, det å ha kontroll og å miste kontroll. Andersens gjentakelse av ordene «familiar» og «unfamiliar» grenser mot det overtydelige, men nettopp fordi koreografien utforsker mellomrommene mellom disse språklige ytterpunktene, oppleves ikke sekvensene som klisjétunge. Koreografien øker i intensitet og ekspanderer til et lydbilde der en elektronisk basstone vokser fram. Det som starter på gulvet med varsomme rotasjoner og små, prøvende bevegelser der Andersen fryser kroppen i ulike posisjoner mens hun holder balansen med et bein strukket ut, lener seg på et kne eller lener kroppen mot hodet, strekker seg gradvis utover i flere nivåer i rommet med mer kraft og energi. Hun veksler mellom en veldig letthet og tyngde, og bevegelsene glir sømløst over i hverandre gjennom flere rotasjoner og retningsskift, og tidvis gir farten og tempoet en følelse av at hun hele tiden er i ferd med å falle, før hun plutselig henter seg inn igjen”.

Les hele anmeldelsen her: http://www.scenekunst.no/sak/a-danse-erfaringen/

Kredittering A Story.

Dansekunster (koreograf/utøver): Roskva Yasmin Andersen
Scenografi: Roskva Yasmin Andersen
Musikk: Live Sollid Schulerud
Video: Ingeborg Bjerke Styve
Produsent: Roskva Yasmin Andersen, Liv Basberg
Støttet av: Bergen Kommune, Norsk Kulturråd
Co-produsent: BIT teatergarasjen
Samarbeidspartnere: Bergen Dansesenter - regionale kompetansesenter for dans, Tou Scene.

 

©DanseRom 2024
DanseRom er initiert av dansekunstner Roskva Yasmin Andersen, og har som formål å skape flere visningsmuligheter for dans og bringe samtidsdansen til et større publikum.